måndag 9 augusti 2010

Ubåtar...

...ja ubåtar är såna som ligger under ytan... de finns där och betyder massor, men de syns inte... Jo, ibland poppar de upp och ger sig till känna! Hihi! Jag har i sommar fått äran att träffa ett härligt antal små söta ubåtar... 
Senast i förra veckan kom en gammal vän sen skoltiden fram och sa att hon brukade läsa mig blogg... och gillade den! Så himla glad jag blev! Både att se Cecilia, som hon heter, efter alla dessa år, och dels att hon faktiskt gillar det jag skriver! Hihi!
Som sagt... både ni som ännu inte berättat att ni läser, och ni som kommit och förgyllt mina dagar med att berätta att ni läser! TACK!
Lovar skärpa mig med uppdaterandet... nej förresten... lovar inget! Haha! Skriver bara när jag har nåt på hjärtat eller skrivklådan blir för jäklig!


I veckan kom jag cyklande på Suellsgatan här i stan... där stod bland annat lille Marcus... okej, lille och lille... han är inte längre en liten skrikande kolikbebis... utan en 20årig kille, som köpt sin första BIL! 
Så himla stolt han var.. Lill-Macki!
Visst är bilen COOL!?

Jag tror jag får uppdatera lite här... ett tag sen sist jag skrev ju! Så idag blir det mest lite dagbokstjafs och bilder! Håll till godo! 

DRINKAFTON!!!

Konceptet är enkelt men genialiskt.
Bjud in ca tio vänner (eller åtminstone bekanta!) 
Be alla ta med ingredienser till en styck drink av valfritt slag, i kvantitet så att man kan bjuda denna drink på alla deltagare.... 
( Vi var sex deltagare i vår drinkafton och hade vars TVÅ drinkar med oss! ) Men efter drink tio pallade vi inte mer! 


En får äran att börja gå in och blanda till sin drink och hälla upp för att bjuda på hugade deltagare som väntar och väntar... 
Det smakas och smackas och gissas vad denna drink kan tänkas innehålla... Man kan gissa drinknamn osv! Betyg sättes om man känner för det!
Sen kastar man drinkblandarförklädet till den man vill ska in o blanda nästa drink!


Jag kan ju bara säga... halvlitersglas ser läckert ut... men såvida du inte tänker bjussa på Hallonmojito så räcker mindre glas! 

HALLON MOJITO!!! Sjuuukt god!
Förresten... ni vet väl vad det är för skillnad på en grogg och en drink!??? 
Det lärde jag mig denna kväll! 
Attans roligt hade vi bland ekologiska bananer, erotisk lime och bad-burkor! 

Är det nu så att Du känner att du bara MÅSTE ha en drinkafton för att det verkar så kul... glöm inte bjuda MIG! Haha! 

Sommarkväll vid småbåtshamnen

Juli månad har inneburit många turer på min blommiga cykel i vår underbara stad Landskrona. Denna kväll spelade Stolle, Malvin Skip och Pirsa sin härliga skånska reggae med Hoogans hjältar på Seglarpaviljongen! 
Jag o Katarina trampade ner där och satte och och åt varsin rejäl och supergod Gyrostallrik... Mmm!
Och så blev det ett par kalla Tjeckiska svarta öl oxå... Bernard hette dom! Ljuvliga!

Maddes:
En lång skön eftermiddag och kväll satt vi töser på Maddes Café mitt i stan och bara fikade, kollade på folk och snackade! Så himla mysigt!
Deras Paj med rostbiff och creeme cheese... Mmm... så sjukt god!!! 
Här står töserna o "skular" lite på vägen hem! 

Hamnfest i Borstahusen (Eller seglarvecka!?)

Minsann hittade vi varsin Bernard här oxå... fast inte lika mörk som på Seglaren!

Lena fick en exklusiv Fanta för det fabulösa priset 24 kronor!

Fotot blev inte det bästa, men ett jäkla tryck var det på Bloosblasters som spelade så tältduken höll på att lyfta! Härlig musik som får det att spritta i hela tant Pia, big time!

MOROTSKAKA från Vollsjö!

Jag o Nellie cyklade bort till Lenas gård en förmiddag och blev bjudna på världens goaste Morotskaka! Denna stod minsann Camilla för... Sjukt smaskig, och trots att jag var på språng vidare så var det härligt att få träffa denna Trelleborgstös från Österlen igen! :O)

Alltmedan jag o Nellie väntade på nästa äventyr denna dag tog hon lite foto på sin älskade mormor! 
Hon är så söt... hon får mig att känna mig lite vacker!!
-Titta mormor så snygg du blev här, och åh så fin du är på detta fotot mormor! Sötnos!

TROPIKARIET i Helsinghåla!
Man kunde krypa ner och sen upp i en glasbubbla och kolla inne hos de stora krokodilerna... men Nellie vågade inte själv... och mormor fick inte plats!!!

Fina Katarina var det som lät oss följa med henne, Jonthe och My till detta eldorado av apor, fiskar, och andra läskiga djur! (8-benta till exempel!)

Aporna hoppade fritt ovanför våra huvud!

De allra modigaste vågade klappa Krokodiler! Nellie till exempel!

Och My!

Och plötsligt dök denna söta Landskronatös upp!!! Samma tanke som oss! (Jag vet Susanne, du liksom alla andra som gått några timmar i tropisk regnskog är inte vårt fräschaste jag... Men jag tycker du är skitfin ändå! Så det så!)

På Madagaskarvåningen fick man ha Lemurerna på sig! Sååå fina de var! Fast enligt My så luktade de inte direkt liljekonvalj!!! 

En apa mellanlandade på Nellies huvud! Hihi! Jag frågade om det gjorde ont... -Nej mormor, den hade jättesköna mjuka små fötter! 


Sen var vi ute på Järavallen med Sasha! Nellie kom på ett alldeles eget smart sätt att hålla Sashas koppel! Känns som det bara är en tidsfråga innan hon frågar efter vattenskidor! 
-MOOORFAR Nogge, det får du greja med dina båtar!!!?

När vi kom hem fixade ju Mimmi hennes naglar! 
Kan en unge ha det bättre!?


Såå himla snygga!!!'
Och om någon nu orkat hänga med såhär långt i dagens blogg...
Tack för Eder uthållighet vänner o bekanta! 

And... C you Submarines!

PiaLiaLottaPotta



1 kommentar:

  1. ja du, din sommar har igentligen varit allt annat än lugn :P du och vännerna har ränt runt över allt. men det är så det ska vara njuuuut av din sista lediga vecka. Nellie älskar att vara iväg med dig på äventyr, häst ridning längtar hon dock väldigt mycket efter :P pusskram love

    SvaraRadera